Käpälikön esteetön reitti

Seinäjoki

Lataa kartta

Pituus 5,4 km
profiili Esteettömyyden kriteerit täyttävä, helppo, tasainen reitti
sähköistys Valaistu; 2 km valaisematonta, keskivaiheilla 1 km ja lopussa 1 km
Pintamateriaali Kivituhkapintainen, kulkuleveys minimi 3 m
Elämyskohteet REITTI 1
Kaksi kuntoilupaikkaa, paljasjalkapolku, Lepakkolaavu, metsälampi, hiljentymispaikka, Aarnikotkan kota, linnunpönttögalleria, lintumetsä ja sen päätepisteessä eläinten tarkkailupiilo.

REITTI 2
Vaihtoehtoista reittiä kulkien kaksi kuntoilupaikkaa, paljasjalkapolku, korsu, taisteluhaudat, sotilaskoti, sotilasesterata, ampumarata, hiljentymispaikka,Aarnikotkan kota,  innunpönttögalleria, lintumetsä ja sen päätepisteessä eläinten tarkkailupiilo. Kaikki kohteet ovat esteettömiä, sotilasesterataa lukuunottamatta.
Suositeltavat liikkumismuodot Pyörätuoli tai muut apuvälineet, patikointi, pyöräily, juoksu, hiihto, lastenvaunut

Luontotalo Käpälikkö sijaitsee Kyrkösjärven uimarannalla, kolmen kilometrin etäisyydellä Seinäjoen keskustasta. Esteettömät reitit tarjoavat hyvää oloa ja turvallista liikkumista luonnossa sekä harrastusten parissa jokaiselle kansalaiselle. Reitin varren elämyskohteiden lisäksi reitillä on useita pöytä-/penkkiyhdistelmiä sekä sadekatoksia levähdystä varten. Elämysreitillä on neljä esteetöntä kuivakäymälää sekä sähköpistokkeita esim. pyörätuolin tai hengityskoneen akkujen lataamiseksi

Kyrkösjärven uimarannan lähtöpisteessä sijaitsee Luontotalo Käpälikkö, kalastuslaituri, venelaituri ja uimaluiska. Lisäksi uimarannalla on kanooteille oma vaja sekä osaksi esteetön frisbeegolf-rata.