Pässilän luontopolku

Ilmajoki

Lataa kartta

Pituus 11 km
Profiili
Sähköistys
Pintamateriaali
Elämyskohteet laavu
Suositeltavat liikkumismuodot

Pässilän luontopolku on pitkä opastettu liikuntareitti, jonka varrella on helppo tutustua mm. jääkauden vaikutuksiin alueella. Kiinteitä laavuja tulentekopaikkoineen on alueella kaksi.

Luontopolku on käytettävissä kesällä patikointiin. Talvella alueella on erillinen hiihtoreitti. Reitillä on pituutta noin 11 kilometriä, josta osa Ilmajoen puolella. Reitti kulkee erilaisilla polku- ja tiepohjilla, joista osa on hyvin pinnoitettuja, toisaalta mukana on myös pitkiä osuuksia metsäteillä. Maastossa polku-ura häviää paikoin lähes näkymättömiin. Reitin linjaukseen on tulossa muutoksia. Reitti on merkitty luontopolkuviitoilla. Paikoin reitillä on hieman kosteampia paikkoja, joten varusteet täytyy sovittaa olosuhteisiin.

Reitti kulkee vaihtelevassa talousmetsässä, osittain soisissa ja kallioissa maisemissa. Reitti pistäytyy Äijänpellon lehtojensuojelualueella Jurvan ja Ilmajoen rajamailla. Itse Äijänpelto on kuitenkin kivipelto. Reitti ylittää myös ojittamattoman suon pitkoksia pitkin. Reitin varrella on yksi laavu. Lisäksi reitti jatkuu Ilmajoen puolelle Kalajaisjärven maisemiin. Reitistä vastaa Jurvan kunta.